HTML

Dr Halász Zsolt blogja

Össze-vissza gondolatok élet(em)ről, világról. Megérteni: világot, önmagamat.

Friss topikok

Linkblog

Eltűntem. Most szólnom kell

2019.06.22. 13:52 Dr Halász Zsolt Szekszárd

Sziasztok!

 

Ismét, mint mindig: tartósan eltűnök, életjelet sem adva. Rájöttem, annyira másképp gondolkodom mint a többség...lehet, hogy keveseknél jobbító szándékom, "világmegváltó" gondolataim előremozdítók lehetnek. DE szerintem a többség nem érti, nem ért meg.

Sőt, lényem lényege: a normák állandó feszegetése, szokatlan új aspektusból megvizsgálni, újragondolni megkövült szokásainkat, hagyományainkat, létünk, nemzetünk, kultúránk, ember(i)ségünk, civilizációnk pilléreit. Felfedni azok eredetét. Megkérdőjelezni az "Isteninek, természetinek" hazudott - valójában egyes emberek, csoportok által valaha önös érdekből gründolt, mára alaptörvénynek tűnő - korlátainkat...melyek évtizedek, évszázadok alatt társadalmak, szakmák dogmáivá, axiómáivá merevedtek. Ezzel inkább dühöt, ellenkezést, csakazértse effektust váltok ki.

Mivel utóbbiak vannak többségben, ezért vszínű több lesz a negatív erő, amit kiszabadítok, mint a pozitív. Ha a mérleg negatív, akkor épp az ellenkező hatást érem el. Az a legkevésbé sem izgat, ha valakik ezért megutálnak, megvetnek, nem szeretnek...akik ismernek, tudják milyen is vagyok valójában, hiteles-e amit írok, mondok, teszek?!

A KONKRÉT ESET, AMIÉRT ÍRNOM KELLETT:

 

A napokban elhatalmasodott a szúnyoginvázió miatti őrület, ismét fentről várták a népek a megoldást. Hát onnan jött: a szúnyogirtó repülőre, úgy tekintettek legtöbben, mint a normandiai partraszálló csapatokra. Facebookról vettem le egy posztot, szöveget, fotóval együtt:

"Orrszarvúbogár, a jogszabály szerint védett, épp agonizál, mechanikai sérülés nincs, szúnyogirtás volt, kékfehér röpülő HA-MEJ jelzéssel, deltametrines idegméreggel, a hivatalos tájékozatás szerint ennek a bogárnak épp vígan kellene sétálgatni... Hát szegény nem olvasta a hivatalos tájékoztatást..."

Véleményem:
Nálunk is mindenütt elpusztult rovarok hevertek reggelre, a fele(!) szúnyog.
1. Ez a méreg a semminél vszínű biztosan károsabb emberekre is. 
2. Honnan vesszük a bátorsàgot, hogy kényelmünkèrt ennyi àldozatot vàrunk el?! Mièrt gondoljuk, hogy nekünk több jàr, mint egy fának, bogàrnak, bàlnának?
3. Hàny madár elesége pusztult el? Hàny madár pusztul el ha netàn a haldokló rovarokból könnyűnek tűnő lakomát tart? 
4. Mennyiben hat ki mindez a táplálékláncra?
Szerintem itt, ezzel, ilyenekkel kezdődik az új vilàg: minél több kènyelmi vívmànyról kell(ene) lemondanunk, mert ki más vigyázzon a környezetünkre? Csak nekünk, embereknek van hatalmunkban. Minden más élőlény tőlünk függ, bennünket “szenved meg”.
Üdv
hzs

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://drhalasz.blog.hu/api/trackback/id/tr4514906542

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása