HTML

Dr Halász Zsolt blogja

Össze-vissza gondolatok élet(em)ről, világról. Megérteni: világot, önmagamat.

Friss topikok

Linkblog

Dalitól Zürichig

2007.12.30. 23:17 Dr Halász Zsolt Szekszárd

 

 

Karácsony múlt. Csodás havas minden. (Dali utálta e rideg színtelenséget. Próbálom őt is megérteni, a szocializációját, meg minden, de nem megy. Számomra a hónál nincs szebb. Azért ha nem is egy húron pendülünk, a feleségének vásárolt spanyolországi - Gerona mellett - kastélyát látni kell!) Szilveszter . Utálom: kötelező jókedv, mondvacsinált ünneplés - ha épp ekkor nincs kedvem, fekete bárány vagyok?

Bár karácsony is huncut: a canterbury érsekkel történt BBC-s beszélgetésből megtudhattuk, hogy nem voltak három királyok, Jézus nagy valószínűséggel nem ekkor született, Betlehemben nem is volt hideg. Végig könyökölték-acsarkodták a népek a karácsonyi bevásárlást, gyorsan a fa alá zuhantak „ünnepelni”, sok házasságban évközben nincsenek annyit összezárva, hogy ennyit veszekedjenek, mint a szeretet ünnepén  - amúgy minden oké. Cinikus? Tényszerű! Mégis szeretem. Az évi rendes rohanásban szünet, mert a klinika bezárva, ezért nem zaklathat senki (kivétel egy mai, az ünnepi ebédnél letört frontfoggal, egy ismerős ismerősének az ismerőse…). De a fő: van idő találkozni rokonokkal, akikre sajnos nem jut évközben idő. Hiszem, hogy nem véletlenül botlunk életünk során egymásba még idegenekkel sem; a vérségi kötelékben materializálódik is e sorsszerűség; felelősség egymásért. Sajnos sok családban – nálunk is – van némi el nem fogadás a mosolyok mögött; rosszabb esetben  kötelességből, illemből találkoznak egyesek össze, pedig a hátuk közepére sem… Kutya kötelességem elfogadni olyannak a másikat amilyen (a nem rokont is). Ha nem sikerül, én vagyok képtelen, nem a másik a hibás – akkor kerülnöm kell. Ha személyiségjegyek alapján két egyén közt lélektani „távolságot” állapíthatunk meg, én ugyanolyan messze vagyok a másiktól, mint ő éntőlem. Ha csak egyik képes e távolságot elfogadni, a másiknak is ott van a lehetőség ugyanezen távolság elfogadására. Úgy színes a világ, hogy sokfélék vagyunk. Igyekszem toleráns lenni.

            Zürichben jártam. A világ 4. legnagyobb implantológiai cége, a Zimmer meghívására( http://www.fogpotlasklinika.hu/implantacio.html ) . Európa, Afrika, Ázsia  50 jónevű implantológusát gyűjtötték össze; ötletgyártást vártak, merre fejlődjön a Zimmer. Hát, szerintem nem eleget profitáltak belőlünk, viszont gyönyörű hétvégét kaptunk ajándékba. Magdits Gyuri barátom szerint az adventi kisváros, Gottlieben, ahol laktunk, oly szép volt, hogy már csak a Jézuska hiányzott. Jóbarátokkal beszélgethettem szakmáról, világról, nőkről, autókról (ja, egyik hobbim az oldtimerek), nevetgéltünk…mi kell még? A pazarul rusztikus 4v.5*-os szálloda csak a dubai kollégáknak volt „lepusztult”  - milyen érdekes csillogó világból érkeztek; mert ez a hotel a 400 évével hódított.

            Az ünnepek , a nyaralás a gyerekeimé, a gondolkodásé, olvasásé, töltekezésé. Így felváltva. Minden nap min. 1 órát a klinika dolgaival kell foglalkoznom (ma hajnal 2.30-ig): a nyugalomban kitaláljak új árlistát, új stratégiát, fejlődési irányt. Jelentem megvan 1 évre előre ( http://www.fogpotlasklinika.hu/udvozlo.html ). Szakmai cikkek ilyenkor nincsenek. De adok a lelkemnek könyveket. Platón műveket hozott Jézuska, ezt olvasom; közben oldtimeres könyvvel lazítok, míg Diana Krall zenél. Járok Bp-re kb. kéthetente érdekes veteránautós helyekre: dúsgazdag gyűjtőkhöz, restaurátor műhelyekbe. A következő blog lehet erről szól majd, mert különleges emberhez vagyok meghívva, nem hiszem hogy mély benyomások nélkül térek vissza…akkor ez lehet hogy fiús blog lesz?!

            Talán jobb is így hetek távlatából blogolni!? - a felszínt letörölték a hétköznapok,  s a lényeg marad.

hzs

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://drhalasz.blog.hu/api/trackback/id/tr55279601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása